MAIN server skončil svoju púť….

17.6.2013 bol posledný deň života nášho MAIN serveru. Presne po dvoch rokoch oficiálneho fungovania bol server vypnutý naposledy. Jeho dáta boli následne (18.6.2013 tesne po polnoci) presunuté na USB Flashku, ktorú sme potom 21.6. s Elaniom zakopali na mieste posledného odpočinku nášho servera. Dôvod prečo MAIN server takto skončil je jednoduchý – malá návštevnosť. Už dlhšiu dobu sme ho držali pri živote len pre jeho významnú historickú hodnotu. Keď už sme pri jeho histórií, poďme sa na ňu lepšie pozrieť.

-Server bol prvýkrát zapnutý a privedený k životu niekedy v tretom štvrť roku školského ročníka 2010-2011. Presný dátum jeho vzniku sa naozaj nevie. Prvé oficiálne záznamy o ňom sa ťahajú až do 2. ‎mája ‎2011. V tom čase som ešte nebol adminom, aj keď mi server bežal z môjho notebooku. Jediným OP-om bol vtedy Skipsator.
Server vtedy plnil v podstate len funkciu zabavenia sa počas hodín v škole.
-Potom som server sprístupnil cez internet, no IP adresu malo len zopár ľudí. Hlavným dôvodom jeho sprístupnenia bolo to, že Elanius, ktorý nebýva v rovnakom meste ako ja sa chcel hrávať na jednej mape spolu so mnou.
-Oficiálne bol server sprístupnený pre verejnosť až 18.6.2011. Vtedy bol spúšťaný len keď niekto Foresta poprosil, aby ho nechal bežať. V podstate fungoval na lokálnej sieti na škole K.Adlera počas vyučovania a prestávok a pre internet bol prístupný od nejakej tretej do siedmej, no niekedy až desiatej hodiny. Cez víkendy bežal len občasne a to v poobedných hodinách. Vtedy som už bol adminom ja, Elanius a Skipsator. Začali vznikať prvé stavby ako SHOP, Nemocnica, Hotel, Hrad a prvé dve zastávky železnice.
-Server sa postupne začal dostávať medzi ľudí a začali k nám chodiť prví cudzí hráči. Postupom času sa začala adresa nášho servera šíriť po rôznych fórach a k nám sa začali pripájať aj prví zahraniční hráči. Najčastejšie z Čiech, no prišli nás pozrieť aj Brazílec a Američan.
-10.12.2010 Sme spustili web stránku servera, čo isto pridalo na jeho popularite medzi širokou verejnosťou.
-7.9.2011 nám Elanius vytvoril Facebook stránku. Dodnes si pamätám ako som dva dni vkuse refreshoval štatistiku Like-ov a tešil sa keď sme prešli hranicu 10 a potom aj 20 Like-ov.
-Po niekoľkých BANoch za griefing (ničenie servera) sme sa rozhodli nabrať nové posily do radov AdminTeamu. Tou posilou bol majso. Skoro sa vtedy stal adminom aj SkyraSK, no ten ak sa dobre pamätám túto ponuku odmietol.
-Server začal naberať postupne nové a nové pluginy, začínalo naňho chodiť toľko hráčov, koľko sa len zmestilo (rekord je myslím 13 naraz pripojených hráčov, čo na súkromný server nieje zlé)
-Čas plynul a na server sa nedialo nič extra prevratné, okrem toho, že sa začali organizovať prvé TNT dni a tu a tam nejaký ten eventík. Popularita servera bola dávno za svojím vrcholom. Vôbec jej nepomohol ani vznik Paintball serveru, ktorý postupne stiahol všetkých hráčov z MAIN serveru. Neskôr vznikol HARDCORE server a na MAINE sa naozaj neukázal nikto okrem Takiho.

Server aj napriek svojej krátkej, ale pestrej histórii bol umelo udržiavaný pri živote aj po jeho úpadku z jediného dôvodu. Pretože to bol ten hlavný server. Vďaka nemu predsa mohol vzniknúť Paintball a HARDCORE. Bez neho by sme neboli tam kde sme dnes. No už sme ho držali umelo pri živote až pridlho. Nadišiel čas ho naveky vypnúť.

Nebolo to ľahké rozhodnutie, no všetkým nám bolo jasné, že to raz musí prísť. A nakoniec, dva roky fungovania pre server, ktorý vznikol len pre to aby sa Forest a Elanius mali kde spolu hrávať Minecraft je naozaj úctyhodný výkon.

A preto ti dnes vzdávame hold náš jedinečný MAIN server. Možno tvoje pluginy, funkcie a telo už nebudú medzi nami, no tvoja mapa, čaro a tvoje poslanie ostanú naveky v našich srdciach.
Zbohom.

:´(

EDIT (18.6.2013 01:24): Záznam posledných slov z logu:

23:59:58 /stop
23:59:58 [SERVER] Na tvoje konto bolo pridanych $10.0!
23:59:59 [SERVER] Stopping the server…
23:59:59 [INFO] Saving players
23:59:59 [WARNING] DSCT: socket closed
23:59:59 [INFO] Closing listening thread
23:59:59 [INFO] Saving worlds

——-koniec server.log——–

Autor: PDKnight

Som prevažne webový programátor so záľubou pomáhať skvelým serverom ako je tento. Vo webovom prostredí programujem v jazykoch ako HTML, CSS, JS, CoffeeScript, PHP, SQL, Jade, Sass, Scss, Less alebo Blade. Píšem pluginy, ktoré vešiam na dev.bukkit.org ( https://dev.bukkit.org/profiles/PDKnight/ ). Motto: Ak sa chceš dostať k najjednoduchšej ceste k cieľu, daj mu ju urobiť lenivcovi.

Pridaj komentár