Prepojenie serverov s webom

Postupne prepojíme naše servery s webom a prejdeme na nový systém registácie Nickov na našich serveroch. Zaregistrovať si nick, teda pridať si k nicku heslo už nebude možné priamo zo serveru, ale bude treba ísť na web a zaregistrovať sa tu. Nick a heslo použité na webe bude potom použiteľné aj na serveroch.

Prečo to robíme?

Dôvodov prečo prepájame servery s webom je hneď niekoľko. Najpodstatnejším je to, že takéto prepojenie je cool a server bude profesionálnejší. Taktiež budeme jeden z mála serverov, ktoré takéto prepojenie majú. Dokonca ani tie „veľké“ servery často niesu schopné, alebo ochotné takéto niečo pre hráčov urobiť. Plus to trošku pridá na obtiažnosti HARDCORE serveru, pretože už si hráči nebudú môcť tak ľahko vytvárať kopu nickov a hrať aj po tom, ako ich niekto alebo niečo zabije.

Čo nám to prinesie?

Prinesie nám to kopu skvelých noviniek a možností ako sa ďalej zlepšovať. Napríklad je to skvelé riešenie ako odfiltrovať zo serverov grieferov, neporiadnych hráčov, opice a primalé deti. Taktiež nám to prinesie možnosť pozrieť si komplexný herný profil hráča vrátane štatistík z našich serverov. Štatistiky budú rozdelené na tri skupiny – jedna pre Paintball server, jedna pre HARDCORE server a jedna pre sumár dokopy z oboch serverov.

Ako to teda bude fungovať?

Ako bolo už vyššie spomenuté, heslo k nicku sa NEBUDE dať pridať priamo z hry. Každý nový hráč bude musieť prísť sem na web a zaregistrovať sa sem pod nickom a heslom, ktoré bude chcieť používať aj v hre. Po zaregistrovaní a prihlásení sa na náš web bude hráčovi prístupná stránka s jeho herným profilom, kde budú uvedené nejaké základné info o jeho postave a bude si môcť pozrieť rôzne štatistiky jeho hrania na našich serveroch. Napríklad celkový čas strávený na hraním a pod.

Super, kedy to bude hotové?

To je ťažká otázka. Pokúsim sa to nakódiť čo najrýchlejšie, ale keďže som na to sám a musím sa venovať hlavne škole a robote, môj čas pre server už nieje to čo býval. To najpodstatnejšie a síce práca na herných serveroch (systém registrácií a zapisovania štatistík do databáz) je už v podstate hotové. Zostáva mi „len“ nakódiť veci pre web stránku. Osobne to odhadujem tak do mesiaca. 🙂 Každopádne dám ešte vedieť presný dátum prechodu na nový systém. Forest.

Autor: PDKnight

Som prevažne webový programátor so záľubou pomáhať skvelým serverom ako je tento. Vo webovom prostredí programujem v jazykoch ako HTML, CSS, JS, CoffeeScript, PHP, SQL, Jade, Sass, Scss, Less alebo Blade. Píšem pluginy, ktoré vešiam na dev.bukkit.org ( https://dev.bukkit.org/profiles/PDKnight/ ). Motto: Ak sa chceš dostať k najjednoduchšej ceste k cieľu, daj mu ju urobiť lenivcovi.

Pridaj komentár